Rökeriet

Kåseberga Fisk.


Vi startar vår säsong några veckor innan påsk när våren börjar vakna så smått. Österlen fylls av besökare till konstrundan och gäster som vill ut och äta eller komma och inhandla fisken till påskbordet.


Därefter kommer midsommar och det är startskottet för våra bästa månader. Vår uteservering precis vid havskanten är full av gäster och vi öppnar upp vårt utekök Grillen med längre öppettider och en utökad meny på kvällarna. Vi har olika event under sommaren, bland annat våra skaldjurskvällar i augusti som har blivit väldigt populära.


Hösten i Kåseberga kan vara väldigt vacker. Ljuset uppe vid Ales stenar en oktobermorgon är svårslaget. Hela Österlen går in ett lugnare tempo och vi fokuserar på vår butik och våra lunchgäster. Även fast det inte är samma tryck som under sommaren så har vi öppet alla dagar fram till julafton. I oktober har vi även vår ålafrossa för de som älskar de gamla traditionerna.


Julen i Kåseberga är fartfylld! Köket förvandlas till tomteverkstad när alla beställningarna ska göras iordning åt bland annat Coop och Ica. Vi är väldigt glada över att få ha våra produkter ute på hyllorna för att kunna erbjuda vår hantverksmat även i bland annat Malmö, Ystad, Skurup, Svedala, Sjöbo, Tomelilla och Landskrona. 

Utanför rökeriet har vi vår årliga julmarknad med många olika utställare. Korv, marknadsgodis, stickade plagg, keramik och mycket mer. Ett perfekt avslut när man har handlat allt det goda från hav till julbord.


Efter jul, vid trettonhelgen, stänger vi portarna för säsongen. Då är det dags för vila och planering inför ytterligare ett härligt år.

Rökeriet. Hjärtat på Kåseberga Fisk.


När rökeriet öppnade upp 1968 med namnet Ahl´s Fisk så röktes sill, ål och makrill. Till en början började Herr Ahl leka med olika kryddor på makrillfiléerna och det blev genast en succé.

Sortimentet varierar efter säsong och våra rökta räkor, rökta smörfisk och Scampi Hot & Smoked är definitivt några av favoriterna under de varma sommarmånaderna.

Vi röker vår fisk på samma sätt som när rökeriet startade, med alved över öppen eld. Vissa saker är helt enkelt för bra för att ändra på. 


Kåseberga Fisk i Skåne.

Vi samarbetar med Ica, Coop och andra butiker runtom i Skåne. Vissa beställer endast till storhelger medan andra har lite smått och gott året runt.

Coop Extra, Ystad
Ica Kvantum, Ystad
Coop, Tomelilla
Ica Kvantum, Tomelilla
Ica Nära, S:t Olof
Coop, Sjöbo
Coop, Veberöd
Ica, Lövestad
Ica Kvantum, Sjöbo
Ica Kvantum, Svedala
Ica Supermarket, Skurup
Ica Kvantum, Vellinge
Stefan Pålsson, Landskrona
Tullstorp
Mossby Fiskeria
Ica, Skivarp
Ica Maxi Ystadvägen, Malmö
Coop, Jägersro
GeMa Livs, Köpingebro
Handlar´n, Glemmingebro
Coop Stadion, Malmö
Malmborgs Mobilia, Malmö
Ica Supermarket, Borrby
Coop, Svedala
Malmborgs Erikslust, Malmö
Supermarket Bellevuegården, Malmö
Håkans Frukt, Trelleborg
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.